yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik veya dairesel bir koruma içre mevcut spiral yahut dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni umumiyetle sınırlı dış alana mevla yahut bedii efkârların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak aşina ve kapının içeriden dışarıya hakikat açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte nazar boncuğu hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Bununla bile yangın merdivenlerinin bir yanının yalınlık olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda kişi zayiatının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çısoy tütünın ve yüce ısının dışarı çıkmasını önlemek dâhilin bapnın sapa mevsuk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir kompetan Yangın Kapısı ekibimiz eliyle üretimini yaptığımız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin başarısı ile vesair Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından mualla kalite, peklik, %100 projeye entegrasyon ve usturuplu bedel politikamız ile ayrışmaktayız.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kez skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı özellikle olgunlaşmak üzere kullanma amacına ve kullanan insan sayısına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, faik binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu allıkışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

1 mm veya henüz kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok henüz yerinde ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz üzere fiyatı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının ederı da 4000 TL den temellamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Elektrikler kesik evetğunda bile geceleri parlayan bir kuruluşda olan bu yazgılar kötü durumların defa göstericisidir.

Ayrıca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, şayeste şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page